Jump to content
Sign in to follow this  
Vancanneyt Sander

Happy New (Solar Max) Year!

Recommended Posts

Beste bezoekers van Poollicht.be,

Het was een boeiend 2012 met héél wat poollichtkansen maar het was voor België telkens net niet sterk genoeg om het Poollicht visueel waar te nemen. Doch werd op 15 maart 2012 het poollicht fotografisch waargenomen in o.a. Nederland en Duitsland. Op 23 april had het ook mogelijk geweest dankzij een langdurig matig zuidelijk gericht magnetisch veld waardoor Kiruna dook naar -1300; wat net voldoende zou moeten zijn om in België en Nederland het Poollicht te kunnen waarnemen, helaas was het weer de spelbreker en had ook niemand gedacht dat het interplanetair magnetisch veld zo lang zuidelijk zou blijven. Op 16 en 17 juni kwam er terug een sterke zonnestorm aan die de Kp index deed stegen naar 7, helaas was het interplanetair magnetisch veld noordelijk gericht en zat er voor de Lage landen niet veel in, aan de andere kant van de Aardbol kregen ze wel een mooi spektakel. Op 14 juli was het dan toch nog eens raak met de aankomst van een schokfront naar aanleiding van een X1 uitbarsting op de Zon, het IMF bleef sterk zuidelijk gericht en er ontwikkelde een langdurige storm met op het maximum een Kp8. Uit Nederland kwamen enkele poollichtmeldingen binnen maar het was al aardig bewolkt waardoor het niet goed te zien was.

Herbeleef de poollichtkansen op het forum: Poollichtkansen België - Nederland

Voor Poollicht.be was het een erg actief jaar, dankzij de vele poollichtkansen steeg ons bezoekersaantal met meer dan 150% en zagen ook veel buitenlandse bezoekers langskomen voor onze internationale website SpaceWeatherLive. Door de enorme bezoekersgroei begon 2012 met een nieuwe server om dit op te kunnen vangen maar dat bleek met de grote stijging dit jaar onvoldoende en werd deze maand de server voorzien van de extra power die nodig is om de drukte bij poollichtkansen aan te kunnen.

Ook visueel werd de site aangepast met een nagelnieuwe vormgeving en werden tal van pagina's uitgebreid en vele nieuwe pagina's toegevoegd waaronder de vele artikelen onder het menu "help".

Ruimteweer voor Dummy's is de uitgebreide videohandleiding waar je in 2,5h alle basiszaken leert over het ruimteweer van de Zon tot op de Aarde met een stappenplan in het analyseren en het inschatten van de poollichtkansen in de BeNeLux. Bekijk de video op onze help pagina op http://www.poollicht.be/nl/help

Dit alles was niet mogelijk geweest dankzij de steun van jullie bezoekers en de donaties voor ons project. We willen dan ook iedereen danken die Poollicht.be het afgelopen jaar heeft gesteund met een donatie. Ook in 2013 rekenen we op jullie steun.

We wensen dan ook iedereen het beste toe voor 2013 met hopelijk veel actieve zonnevlekgebieden en poollichtkansen.

Met vriendelijke groet,

Vancanneyt Sander

Beheerder Poollicht.be

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.