Jump to content
Sign in to follow this  
Vancanneyt Sander

De Poollicht.be Enquête - Bespreking resultaten

Recommended Posts

Op Poollicht.be hebben we een enquête gelanceerd waarin we willen polsen naar wat u precies van de website vindt en wat u vindt wat er beter kan of dat er zaken aan moeten worden toegevoegd.

In dit topic willen we dan ook de resultaten bespreken en openstellen voor een open discussie waaruit we dan de website verder kunnen optimaliseren op basis van alle input.

Wees niet bang om verder te reageren!

Geen uitleg welke de waarden moeten zijn voor poollicht in de BeNeLux

Onze website is meertalig met 50% van de bezoekers die buiten de BeNeLux komen, elke bezoeker heeft een andere locatie op onze Aardbol en dan is het moeilijk om bij elke grafiek te vermelden wat de precieze waarden moeten zijn. Daarom werd een algemeen beeld onder de grafiek geplaatst wat bvb een normale zonnewindsnelheid is en welke de hoge. Ook de grafieken verkleuren naar donkerdere kleuren om aan te tonen dat de Aarde in een storm zit (groen = normaal; rood = sterk).

Om te weten of we hier kans hebben op poollicht staat er rechts de poollichtbarometer die bij oranje aangeeft dat er reële kans is op poollicht en bij rood dat er poollicht te zien is.

We moeten inderdaad het artikel, die de uitleg geeft van de gegevens, wel beter in beeld brengen.

UPDATE: We lanceerden een nieuwe help pagina met korte uitleg over wat de waarden precies betekenen.

Een grafiek waarin je meteen ziet wanneer we poollicht gaan zien

Bij grote stormen wordt dit op het forum geplaatst met elke dag een synopsis, dit wordt nu niet op de site geplaatst. Op de website vindt je wel de dagelijkse rapporten van de activiteit met prognose voor de komende dag, maar die is enkel in het Engels beschikbaar.

Het voorspellen van de precieze aankomst van een CME, en of we poollicht gaan zien, is vrijwel onmogelijk omdat het van veel parameters afhangt.

Een SMS-dienst

In Nederland is het aanbieden van SMS-diensten fel verstrengt waardoor de SMS-diensten ermee moeten stoppen zijn. Het is aartsmoeilijk geworden, zeker omdat de alertdienst voor meer landen beschikbaar is, om te voldoen aan de wetgeving van de landen. We hadden het zelf ook héél graag gezien ;-)

Poollichtverwachting via PLAlert

Een alert kan 's nachts komen en dan missen we het verschijnsel. Het versturen van een poollichtverwachting kan de wekker gezet worden.

Bij vorige grote poollichtkansen deden we dit telkens, echter hebben we nu idd wel twee maal poollichtkansen gehad waarvan voorafgaand geen verwachting over gestuurd werd. Net zoals we op het forum activiteitsupdates plaatsen zullen we dit ook versturen als alert.

Een tijdbalk met kleurcodes met kansen op poollicht de komende uren

Dit bestaat idd nog niet op de website, recentelijk hebben we van de globale Kp waarde wel de gegevens tot 1h in de toekomst die een indicatie geeft van de activiteit binnen een uur.

Betere integratie forum/twitter

Zeer goede suggestie. Via Twitter wordt er vaak live getweet over de kansen zoals we vroeger dit deden op een chatdienst. Ook de activiteitsupdates van het forum zouden we inderdaad prominenter in beeld moeten kunnen brengen.

Een lokale magnetometer op de site voorzien

Schitterend idee welke we zeker willen doen.

We missen de POES ovaal

Was inderdaad vroeger terug te vinden op onze pagina en is enkele jaren geleden ervan verdwenen.

UPDATE: We hebben geluisterd en het staat terug op onze pagina!

Veel te veel e-mails via de mailinglist

Als de zon erg actief is dan kan het inderdaad gebeuren dat er veel mails verstuurd worden, hier start namelijk alles voor de poollichtkansen. Er wordt enkel een mail gestuurd bij zware uitbarstingen en soms zijn dat er meerdere op 1 dag en als er poollichtkansen effectief zijn ontvang je er nog enkele meer. Het is moeilijk om de meldingen te verminderen want het aantal hangt dus af van hoe actief onze zon is. Je kan alvast een hoop meer mails verwachten de komende jaren nu de zon actiever wordt. Het record aantal alerts is nog steeds 15 tijdens de zware activiteit van 2006

Suggesties over de mailings zijn uiteraard welkom.

Hebben jullie geen video's van de zon?

Afgelopen maand werd de pagina vernieuwd met de zonnebeelden waarbij de meesten ook video hebben gekregen. Je kan dus perfect de bewegende zonnebeelden raadplegen.

Een smartphone app

Momenteel bestaat er inderdaad enkel de mobiele website. Dit is de goedkoopste oplossing ;-)

Zelf zouden we dit ook enorm graag zien, echter beschikken we niet over het budget om dit te kunnen ontwikkelen en publiceren (Apple vraagt geld bvb.). Donaties zijn altijd welkom om dit in de toekomst mogelijk te maken.

Tips hoe we de zon moeten waarnemen

Schitterend idee!

We hebben alvast 1 artikel op onze hoofdpagina Spacepage welke vertelt hoe je een goedkope zonnefilter in elkaar kunt knutselen. Maar dit kan idd wat uitgebreid worden met bvb ook de h-alpha kijkers.

Een foto-album met foto's van poollicht

We willen dit ook héél graag!

Maar hier lopen we tegen een technisch probleem aan: foto's nemen veel plaats in beslag op onze server. Gezien de website gemaakt wordt door vrijwilligers beschikken we niet over de budgetten om onbeperkte opslag mogelijk te maken, daar hebben we helaas geld voor nodig. Donaties zijn dus altijd welkom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat ik een beetje mis:

- meer foto's van poollicht dat te zien was in belgië en/of Nederland

- misschien eens een beetje uitleg over de satellieten die de zon in de gaten houden (de instrumenten ...)

- een tijdlijn met daarin de geschiedenis van onderzoek naar ruimteweer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.