Jump to content

Ferdie

Member
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Ferdie

 • Rank
  Minor flare

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hoogeveen
 • Interests
  Noorderlicht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Volgens mij is het zo dat bij een CME uitbarsting (dus niet de normale CME, bijv bij een coronaal gat), de snelheid bij het verlaten van de zon veel hoger is dan het moment waarop het bij de aarde aankomt. Bij het voorspellen van de aankomst, heb ik het idee dat men de snelheid van de storm juist meet, maar dit gebruikt voor het hele traject van de storm. Denk ik juist dat de snelheid tijdens de reis afneemt? Dan zou de G3 van dinsdag voor de middag logisch zijn en dergelijke berekeningen aangepast moeten worden. Ik merk vaak dat hoge Kp waardes en G stormen onverwachts (vroeg) aankomen. Eigenlijk zouden gisteravond (woensdag 15 mei 2019) de bewuste cme bij aarde komen, volgens voorspellingen, maar in de metingen is niets bijzonders te zien. Dit zijn puur speculaties op eigen bevindingen, maar was wel nieuwsgierig of er wetenschappelijke waarde aan hangt.
 2. Oh, dank, nieuw topic is beter. Ze zijn wel volledig aarde gericht, hadden extreem groot vlak en duurden lang (12 en 13 mei) vooral die van zondag. Ik vermoed dat die van zondag sneller is gearriveerd dan verwacht en de g3 heeft veroorzaakt. Zijn er al foto's van, bijv. Uit Canada?
 3. Vandaag overdag (Canada dus) kp7, volgens mij te maken met de cme van zondag. Er waren er daarna meer en lang durende, dus vanavond/vannacht iets te zien? Volgens mij wordt het helder en halve maan.
 4. Verdorie, Vincent. Leuk. Heb ik weer gemist. Fijn dat je het even deelt, kunnen we min of meer ook nog een beetje genieten.
 5. Dinsdag 26 juni 2018,22:45 uur. Weer zo'n voorgevoel.hier in zuid Drenthe, helder weer met beetje sluierbewolking, heel hoog. NNO geel/groene gloed. 'N - NNW. Gelige gloed en W-ZWW beetje rode band. Ach ik zal het wel te graag willen. Toch maar beetje stand by blijven denk ik. Voor nu is kp4 voorspeld, morgen en overmorgen kp5. Dinsdag 26 juni 2018,22:45 uur. Weer zo'n voorgevoel.hier in zuid Drenthe, helder weer met beetje sluierbewolking, heel hoog. NNW geel/groene gloed. 'N - NNO, Gelige gloed en O-ZOO beetje rode band. Ach ik zal het wel te graag willen. Toch maar beetje stand by blijven denk ik. Voor nu is kp4 voorspeld, morgen en overmorgen kp5.
 6. Maandag middag bijna heldere hemel. Om 23:00 uur denk ik: "he wat is het nog licht" de langste dag hebben we net gehad, maar toch.... Meters slaan niet uit. Toch maar even op blijven. Ja... De meters lopen op, uiteindelijk nog bijna k8, dat is lang geleden. Verdorie, is het weer helemaal bewolkt. Heeft iemand nog wat kunnen waarnemen?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.