Jump to content

RpiNut

Member
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About RpiNut

 • Rank
  Minor flare
 • Birthday 01/08/1994

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Baflo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er mooi vincent! Heb nog op het punt gestaan heen te gaan maar ivm werk kwam dat niet uit helaas. Pracht plaatje!
 2. Het zou vast mogelijk zijn! Deze Youtube video gemaakt met deze camera. Deze heeft een sensor formaat van 1/2,3 inches (F/2.0 14mp) terwijl de aangegeven Huawei P9 een 1/2.9 inches formaat sensor heeft (F/2.2 12mp). Als je dus je telefoon op een statief zou zetten, sluitertijd richting de 20 seconden, ISO richting de 3200 zet zou je mogelijk wel iets kunnen zien. Maar goed nu komt het volgende. De lens. Nu lijkt mij de lens van de Ricoh theta wel iets beter als die van de huawei. Probeer maar eens met een luxere groothoek lens en de kitlens op 18mm het verschil te zien. Deze is enorm. Helaas zelf ook ondervonden de eerste keer.
 3. Sander, Dat is zeker waar! Kan niet wachten tot de volgende kans. Mogelijk vanavond nog? Ferdie, Ik heb het gister nog wel geprobeerd rond een uur of 11 om te kijken of ik gaatjes zag in de bewolking. Maar helaas.
 4. Mijn ervaring met de dslr, lange sluitertijd + bewolking op minstens 10 km van de dichtst bijzijnde lantarenpaal, kleurt de lucht altijd oranje of wit op. Op deze manier kan je ook goed zien als er een hele dunne laag bewolking aan de hemel zit ongeacht dat je wel sterren zou zien.
 5. Zelf ben ik erg benieuwd of er mensen uit nederland/belgië hebben gefotografeerd. In noord Groningen was er veel regen helaas dus ook geen helder weer om het noorderlicht te zien. Ik denk dat ik wel een stuk of 20 twitter meldingen kreeg van twitter (poollicht.be) ?
 6. Bovendien doet het weer ook nog niet mee in omgeving van noord groningen. De bewolking is redelijk aanwezig. Ik heb mijn poging om iets mee te krijgen gestopt. Het is tevens ook nog niet donker genoeg.
 7. Ik zelf niet. Ik was van plan om vanavond toch nog heel even een kijkje te nemen. Het is volgens mij nu vrijwel helemaal helder. Was het gister avond trouwens nog erg bewolkt? Edit: er is helaas bij westernieland niks te zien door zeer dichte mist.
 8. Dit waren ook de 2 foto's waar de minste bewolking op waren. Heb ook wel fotos waar slechts kleine gaatjea in de bewolking zaten.
 9. Poollicht bij Lauwersoog. De één rond 23:15 en de ander rond 0:35.
 10. Helaas met de verkeerde lens op mijn camera. Maar toch nog een glimp opgevangen. Westernieland, Groningen. Gr Tim.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.