Jump to content

Maurice

Member
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

About Maurice

 • Rank
  Minor flare

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik zag 'em voorbij komen inderdaad Als je op bovenstaande manier een aantal timelapses schiet dan krijg je zoals als hieronder.
 2. Toen ik in Tromsø was voor het poollicht heb ik onderstaande video opgenomen. Misschien dat mensen die nog geen ervaring hebben met het fotograferen wat hebben aan deze video!
 3. Samen met een vriend van mij wil ik dit seizoen nog naar Tromsø (Noorwegen) reizen om het poollicht te zien. Idee is om een lastminute te pakken richting Noorwegen op het moment dat de kans op poollicht groot is. Iemand tips om dit goed in de gaten te houden en/of ervaring met poollicht jacht in Tromsø?
 4. Vannacht deze nog geschoten met een kleine groene en paarse gloed.
 5. Nadeel is dat je dan naar het Noorden toe alsnog een bak wolken voor je hebt... Kun je alsnog weinig... Vanavond maar kijken hoe het lijkt en hopen op opklaringen en er dan snel bij zijn!
 6. Vanavond en morgenavond weer een kansje op fotografisch poollicht. Een coronaal gat richting de aarde zorgt voor deze zonnewind. Nu hopen dat de bewolking geen roet in het eten gaat gooien! Snelheid lijkt nog wat omhoog te gaan.
 7. Lijkt er inderdaad op dat de bewolking het zicht gaat onttrekken... hopen dat het wolkendek dat er aan komt toch wat gaat breken nog. Ik blijf het in ieder geval in de gaten houden!
 8. Vanavond maar in de gaten houden! Ook de bewolking kan weer een hoofdrol opeisen... maar sta zeker stand-by
 9. Ook op iets heldere momenten weinig kunnen zien, licht paarse waas. Zonder noemenswaardig resultaat weer vertrokken. Misschien dat morgen meer biedt
 10. De snelheid lijkt wat te stabiliseren nu weer, misschien dat er straks een lijn in te zien is dan. Ook de BZ blijft overwegend zuidelijk, als dat zou blijft dan denk ik dat ik vanavond ook weer wat kan pakken! Hopen dat het dan vanavond een mix wordt van deeltje van de CME met die van het coronale gat en dat het één groot feest wordt in de lucht, haha!
 11. Snelheid en dichtheid zijn momenteel aardig aan het stuiteren, dus daar is geen lijn in te vinden nog. Wordt weer een dagje data loeren dus!
 12. Afgelopen nacht was het al een leuk spektakel! Morgen de data maar weer in de gaten houden en hopen dat deze lijn zich doortrekt! Weet niet in welke mate de 24 uur vooruit wolkenradar van Buienradar betrouwbaar is, maar het lijkt er op dat het tussen 00.00 en 4.00 aardig vrij zicht is vanuit het noorden van Nederland richting het noorden!
 13. Thanks allemaal! Was een beetje een gok, maar pakte goed uit! Canon Eos 5D mk3 met een 24-105mm F4. Nabewerking een tikje lichter en beetje helderheid. Door helderheid omhoog te doen worden de kleuren iets minder, dat alleen wat gecompenseerd. Wit balans een beetje minder warm en that's it!
 14. In eerste instantie lag de focus op zondagavond, maar op aanraden van Kees toch de data maar in de gaten gehouden gisteravond. Toen de bewolking iets minder leek te worden in de auto gestapt en toch nog wel wat kunnen vastleggen, ondanks de bewolking die maar niet weg wou.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.