Jump to content

Peter De Meirsman

Member
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

About Peter De Meirsman

 • Rank
  Minor flare
 • Birthday May 27

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Boutersem
 • Interests
  Weer, natuur,sport ...

Recent Profile Visitors

423 profile views
 1. Peter De Meirsman

  Opvolging van een coronaal gat.

  Een coronaal gat verschijnt op de voorkant van de zonneschijf. Hoe volg je dit best op? Ik bedoel hier de parameters die best in 't oog worden gehouden en hoe schat je de aankomtijd van de zonnewind op aarde in ? Hoe sterk schat je de Kp in? Kan iemand het eens kort in stapjes omschrijven voor me?
 2. Peter De Meirsman

  Kerstwensen

  Eveneens voor jullie fijne feestdagen!
 3. Peter De Meirsman

  Far side

  Bedankt voor de hulp.
 4. Peter De Meirsman

  Far side

  Bedankt. Dacht ook al dat er precies steeds meer activiteit is aan de achterkant van de zon dan aan de voorkant. Mooi niet dus. Is bij de groene afbeelding de linker kant de aardzijde van de zon of hoe moet ik het juist zien?
 5. Peter De Meirsman

  Website

  Ja hoor, zeker wel.
 6. Peter De Meirsman

  Website

  Onlangs kwam ik tijdens het surfen deze site tegen. http://tesis.lebedev.ru/en/sun_flares.html?m=9&d=6&y=2017 Misschien kennen sommige onder jullie deze website al wel, maar wil toch even de link meegeven voor de geïnteresseerden.
 7. Peter De Meirsman

  Far side

  Hoe interpreteer ik deze afbeelding? En hoe kan je bijvoorbeeld een bepaalde zonnevlek die net verdwijnt van de zichtbare zonneschijf blijven volgen op de achterzijde? Hoe weet je zeker dat het om die ene vlek gaat? Kan ik ergens een uitleg (nl) vinden hierover?
 8. Peter De Meirsman

  Beta-gamma vraagje

  Bedankt voor de hulp Sander. Dat is duidelijk(er) zo. Als ik nog vragen heb naar de toekomst toe, dan kan ik ze steeds stellen?
 9. Peter De Meirsman

  Beta-gamma vraagje

  β-γ – Bèta-Gamma: een zonnevlekkengroep die bipolair is maar voldoende complex is dat geen enkele lijn kan getrokken worden tussen vlekken van omgekeerde polariteit. Ik weet niet goed hoe ik me dit moet voorstellen. Kan iemand hiervan eens een voorbeeldje posten aub?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.