Jump to content

Kees Zwaan

Member
 • Content Count

  146
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

About Kees Zwaan

 • Rank
  Strong flare
 • Birthday 03/14/1991

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Noord-Holland
 • Interests
  Archeologie, astronomie en poollicht :-)

Recent Profile Visitors

1,766 profile views
 1. Kees Zwaan

  Poollicht 18 maart 2018

  Geweldige vangst, Vincent! 2e keer in week tijd! En dat in het zonneminimum. 😀 Opvallend dat het IMF de afgelopen dagen enkele keren flink sterker (10-15nT) is geworden. Zal wel aan de vorm van het coronaal gat liggen gok ik. Helaas kon ik niet de deur uit ivm griepje
 2. Kees Zwaan

  Momenteel kans

  Vorig jaar in Engeland was dit inderdaad het geval http://www.independent.co.uk/news/science/northern-lights-aurora-borealis-lancaster-university-red-alert-gardener-a7210141.html Jullie waren er in ieder geval snel bij om de foutieve alerts te verwijderen! Binnen 5 minuten na het ontvangen van de melding was er al niets meer op twitter te vinden! Dat scheelt een hoop teleurgestelde mensen ?
 3. Kees Zwaan

  Poollicht 22 september 2017

  Goed gevangen!! Zo zie je maar weer, een langdurig zuidelijk gericht IMF kan toch wat opleveren
 4. Kees Zwaan

  Zonnevlekkengebied 2673

  Voor de oude 2673 moeten we nog eventjes wachten. Zie plaatje.
 5. Kees Zwaan

  Zonnevlekkengebied 2673

  Afgelopen nacht een mooie CME impact te zien op STEREO A :-)
 6. Voor wat het waard is, boven t vingertje wat groen en elders wat paars. Helaas teveel bewolking hier in Egmond. Edit 23:30: bewolking is weg en er is nu een zwakke groene gloed zichtbaar. Lijkt mij airglow en geen aurora?
 7. Kees Zwaan

  Aanhoudende S3

  Bedoel je de beelden van STEREO Ahead en Behind? Zie links: https://www.poollicht.be/nl/zonneactiviteit/zonnebeelden/stereo en https://stereo-ssc.nascom.nasa.gov/beacon/beacon_secchi.shtml Helaas is sinds 2014 het contact met STEREO Behind verbroken....
 8. Kees Zwaan

  Poollichtkans 8-9 september 2017

  Kansje voor vanavond was klein, het IMF is helaas te vroeg ingezakt. Het was zeer interessant om te volgen maar qua beeldmateriaal heeft het helaas niets opgeleverd. Op naar de volgende kans!
 9. Kees Zwaan

  Poollichtkans 8-9 september 2017

  De kans van afgelopen nacht is helaas in het water gevallen :-( IMF is inmiddels afgezwakt tot rond de 10nT, voornamelijk zuidelijk gericht. In combinatie met een zonnewindsnelheid van rond de 750km/s kan dit volgens mij fotografisch poollicht opleveren vanavond. WingKp komt met een uurlijkse voorspelling van Kp8.33 en een 4 uurlijkse voorspelling van Kp9 maar hier hecht ik geen waarde aan. De satellietbeelden stemmen mij gunstig, het lijkt erop dat we vanavond vanuit het westen afwisselend buien en opklaringen krijgen. Het ziet er allemaal niet heel gunstig uit maar ik blijf wel waakzaam :-)
 10. Kees Zwaan

  Poollichtkans 6-7 september 2017

  Hmmm.... Ik had er wel iets meer van verwacht dan dit. Achja, de voorpret was leuk!
 11. Kees Zwaan

  Poollichtkans 6-7 september 2017

  EPAM maakt op dit moment een snelle stijging. CME is in de buurt? ?
 12. Kees Zwaan

  Achtergrondstraling of flare?

  Dat mag je wel zeggen ja.... achtergrondstraling op M-klasse niveau..... Dat zie je niet vaak!
 13. Kees Zwaan

  Poollichtkans 6-7 september 2017

  Bedankt voor de mooie uiteenzetting, Sander! Helaas een hele slechte timing qua maanfase en weersvoorspellingen maar nu we richting het zonneminimum gaan hoor je mij niet klagen. Erg leuk dat we eindelijk weer wat spannends aan het beleven zijn. De X-ray Flux en EPAM mogen nu eindelijk weer de gehele dag op mijn tweede scherm hun werk doen :-)
 14. Kees Zwaan

  Achtergrondstraling of flare?

  Dank voor de bevestiging heren Vanwege het 'hobbeltje' kreeg ik wat twijfel. Aan complexiteit geen gebrek inderdaad! Hopelijk krijgen we nog wat mooi vuurwerk, de M1.5 ziet er helaas erg impulsief uit.... We gaan het meemaken
 15. Kees Zwaan

  Achtergrondstraling of flare?

  Na een rustige periode is GOES X-ray Flux eindelijk weer spannend om continu in de gaten te houden. Vanmiddag hebben we een C8.3 flare gehad en na de C8.3 lijk ik een (langdurige) uitbarsting te zien. Klopt dit of hebben we hier te maken met vrij hoge achtergrondstraling?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.